Wil je precies weten waar mijn onderzoeksplan vandaan komt, lees dan mijn visiestuk:

‘Ik deel dus ik ben’

‘Fictie is geen vluchtweg uit de werkelijkheid, maar een sluipweg, een binnenweg naar de waarheid’ dit zegt romanschrijfster Nicole Krauss in een interview naar aanleiding van haar roman ‘Geschiedenis van de liefde’ (Peters 2005).

Dit essay is ook een liefdesverhaal, een verhaal over de liefde voor de ander en het anders-zijn. Fictie is in dit verhaal fantasie en de belangrijke rol die ik daaraan toeken, in relatie tot hoe ik het afgelopen jaar heb beleefd. Deze fantasie en creativiteit kwamen op geheel nieuwe wijze vrij nadat ik mij had overgegeven aan een situatie die zich ongevraagd ons leven had binnengedrongen. De ‘overgave’ in dit verhaal zal vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Vanuit deze overgave is een om-weg, een nieuwe route geopend om bij mezelf te komen, om mijzelf en mijn rol ten aanzien van de ander op een nieuwe manier te zien.’

-uit ‘ik deel dus ik ben’

Het beeld- en audiomateriaal dat hierbij hoort kan je via de volgende linken bekijken:

https://www.johnkraft.nl/cr3ativportfolio_type/debora/

Touched

FunnyFeeling

Van twee kanten

Hier is mijn onderzoeksplan uit ontstaan: