John en ik hebben iets nieuws:

Zeilen met MONK!

Met MONK op naar een verrijkend en verrassend 2024

‘School’ is afgeleid van het Griekse woord ‘scholè’. Dit betekent letterlijk ‘vrije ruimte’. In het oude Griekenland vond men dat het daar om ging bij ‘scholè’: het met elkaar verkennen van en in de vrije ruimte, in dialoog gaan om zo gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen.

Hadden we ook maar het concept van de oude Grieken overgenomen en niet alleen het woord.

Voor vrije ruimte is vaak geen plek in het curriculum en als het wel zo is, dan is het meestal verbonden aan allerlei voorwaarden. School is een plek geworden waar je vooral leert wat een ander belangrijk vindt. 

Maar niet getreurd, leren kan altijd en overal!

Als kunsteducator wens ik iedereen in 2024 heel veel ‘scholè’. Laat dit het jaar zijn waarin je de vrije ruimte neemt om te ervaren wat je leert als je nieuwsgierig bent naar mensen met andere perspectieven. Zoek elkaar op en ga op avontuur! 

Bijvoorbeeld op ‘Zeilen met MONK’. Met je team kan je een dag meezeilen en de vrije ruimte op het water nemen om te verkennen waar je staat en of waar je naartoe wilt. We, John Kraft en ik, bieden ook zeildagen voor zzp-ers, coaches en studenten. Check de website voor alle mogelijkheden: www.zeilenmetmonk.nl

Foto: Negin Zendegani