Mijn naam is Debora Heijne. Ik ben docent creativiteitsontwikkeling, kunsteducator en dansmaker.  In mijn loopbaan zijn drie belangrijke elementen altijd met elkaar verweven: creativiteit, onderwijs en ondernemerschap. Door de jaren heen zijn hier tal van projecten uit voort gekomen en heb ik mij ontwikkeld als een gedreven, enthousiaste, creatieve maker, ondernemer en docent, één met lef en een vermogen makkelijk contact te maken. 

In augustus 2018 ben ik begonnen aan de Master Kunsteducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Op mijn blog kan je meelezen over mijn onderzoek ‘Kunst en Positieve Gezondheid’.

Kunsteducator & docent creativiteitsontwikkeling 

Ik ben freelance docent voor MBO, HBO en WO. In deze lessen staat het besef centraal hoe je persoonlijke gebeurtenissen in je  leven kan vormgeven en waarom dit belangrijk is voor je persoonsvorming ‘Bildung’.

De lessen zijn altijd op maat en interactief. 

Voor het primair en voortgezet onderwijs ontwikkel ik inter-disciplinaire kunstprojecten op maat. Dans en beweging zijn hierin belangrijke disciplines die altijd aanwezig zijn in mijn lessen. Ik heb een dansleerlijn ontwikkeld speciaal voor het primair onderwijs. Naast kunstlessen aan leerlingen, train ik ook leerkrachtenteams. De trainingen zijn erop gericht hoe dans en (eigen) creativiteit geïmplementeerd kunnen worden in de lespraktijk.

Dansmaker

Als dansmaker gebruik ik wat er is:

– De dansers waar ik mee werk, hun (on)mogelijkheden en de manier hoe zij de dansopdrachten vormgeven die ik hen geef, zijn een belangrijk uitgangspunt voor het tot stand komen van de bewegingen.

– De locatie: ik laat mij altijd door een locatie inspireren, deze is voor mij meer dan alleen de plek waar de performance wordt getoond.

– Mijn persoonlijke belevenissen: op een vanzelfsprekende manier worden die ook weerspiegeld in de performance die ik maak. 

Mijn werkwijze en algehele ervaring, zijn bijzonder geschikt voor community art projecten.

Performances:

‘Three’ 

‘Funny Feeling’